marți, 14 august 2007

Buck Făse


Am stat aproape 3.600 de secunde cu ochii in ecranul televizorului. Pentru ca trebuia. Pentru ca vorbea Base. Dupa ce a intarziat "declaratia de presa" vreo 10 minute, nu de alta, dar Mircea Geoana monopolizase transmisiunile in direct de la Bran, unde tocmai anunta ca va depune motiune de cenzura impotriva Cabinetului Tariceanu, a aparut presedintele.

Saptamana trecuta, lasase sa transpire informatia ca isi va petrece cateva zile la o casa de protocol din Harghita si Covasna. Bineinteles ca presa l-a urmat peste tot, bineinteles ca nu s-a abtinut sa se mai rasteasca la ai de-l urmareau si bineinteles ca s-a bucurat de traditionalele bai de multime. (cu exceptia unui nenea care nu l-a recunoscut, la un muzeu, si l-a pus sa plateasca biletul de intrare).

Acu... dupa cateva zile petrecute intr-o regiune "cod rosu" in permanenta pentru serviciile secrete, a simtit Base nevoia sa ne impartaseasca din concluziile sale. Astfel, pe parcusul unei ore intregi, timp in care a blocat televiziunile de stiri, am aflat ca "locuitorii din Harghita si Covasna sunt saraci dar foarte harnici", ca cele doua judete au "cel mai mare potential turistic din Romania" (?!)

Doamne! Deci presedintele tarii si-a petrecut "cateva zile de relaxare" (bag ghilimele ca sa nu mai revin iar la codul rosu anterior) si a povestit poporului, aproape 3.600 de secunde, cat de bine se inteleg oamenii de acolo, cat de napastuiti sunt ei si cum "copiii maghiari invata limba engleza cantand si limba romana plangand". Mai ca mi-au dat lacrimile de emotie...

Bine ca bomboana a venit pe la final... sau cel putin la finalul atentiei mele. "UDMR are un comportament feudal in Harghita si Covasna" si "Va garantez ca niciodata maghiarii nu vor participa la alegeri legislative decat pe liste comune". Nici nu vreau sa comentez astea doua afirmatii.

PS Si totusi... o ora la teve despre harnicia locuitorilor din Harghita si Covasna? Mai dati'i dom'le o criza politica, sa aibe omu' subiecte de iesit pe sticla!

Niciun comentariu: