marți, 10 martie 2009

Femeile afgane


Imi aduc aminte de o discutie cu niste prietene, in care una dintre ele sustinea ca femeile din Afganistan nu sunt deloc asa cum le descrie masinaria de stiri americana. Ca nu le obliga nimeni sa stea cu cearceaful pe cap, ca sunt stapanele casei, ca au acces la educatie si ca nu sunt deloc oprimate de religie.

Uitandu-ma la fotografia asta facuta zilele trecute de un fotoreporter AFP nu m-am putut abtine sa nu ma intreb: Cat de... indoctrinata ai putea fi ca sa te supui, de buna voie, unei asemenea vestimentatii?

2 comentarii:

THE MONIKA spunea...

Uau, Mada! scuze, m-am trezit si io la spartul targului, dar... ma bucur ca avem dovezi pt discutia din noapte de la cafenea. sa-mi mai zica mie cineva (adica OD :))), ca femeile musulmane o duc bine, ca mor cu el/ea de gat. stii, pt poza asta exista o explicatie. era Halloween si afganii il sarbatoresc de cand lumea, ca sunt cosmopoliti de felul lor, iar doamnele se nimerita toate in acealsi tip de costum, ca de altfel ele umba foarte sexy imbracate, nu ca noi, infofolite pana peste cap, ca niste europence inapoiate ce suntem.

Madauna spunea...

monica, intotdeauna adevarul este undeva la mijloc:)