duminică, 12 august 2007

De ce nu raspund oamenii la telefon?

Exista oameni care, pur si simplu, nu raspund la telefon. Si, in general, atunci cand arde. Ideea e urmatoarea: nu raspund din egoism, din nepasare, sau au motive bine determinate? Chiar daca au motive, nu poti invoca la nesfarsit "nu am auzit telefonul" sau "nu am avut semnal" sau "am dormit". Ma intreb pentru ce-si mai iau telefon mobil. Sa sune numai ei, atunci cand au nevoie sau chef. Dar sa nu fie cautati niciodata. Imi si imaginez un zambet vanitos atunci cand vad 10 missed calls, de la persoane diferite. Dar doamne' fere' sa sune la loc sa vada ce voia biata fiinta. "las' ca sun eu, la un moment dat", adica maine, poimaine, eventual cand am nevoie eu de ceva. Am asistat la priviri plictisite cand suna telefonul. "Iar suna asta? n-am chef sa raspund acum..." si paf... butonul silent e activat inevitabil. O fi o moda?

4 comentarii:

Anonim spunea...

guilty as charged ... mi s-a intamplat si mie sa nu am chef sa vb cu cineva intr-un anume moment dar, recunosc ca m-am simtit vinovata destul de repede si am sunat inapoi relativ repede. din experienta pot spune ca nu mi s-a intamplat niciodata asta cu un tip dupa care eram "ganditoare" sau cu vreo prietena apropiata. raspunsul la telefon tine de multe ... obinuinta, gradul de ocupatie, ignoranta, egoism, oboseala, prioritati, si astea sunt numai cateva dintre cele pe care mi le amintesc acum. un lucru e cert ... de la om la om difera modul in care percepe gravitatea neraspunsului la telefon. concluzia buna mea prietena ar fi ca ce este cumplit de enervant pt tine, sau de neinteles, pt altii ar putea fi banal si lipsit de importanta asa ca ... testeaza-i in alte moduri ... desi daca iti ramane cheia blocata in masina si el/ea nu rasp 3 zile la tel sa-ti dea o mana de ajutor ... nu prea te mai ajuta ca au raspuns dupa 2 zile :))) clar aberez mult la oboseala ...tine-ma departe de blogurile astea cand ma trimiti acasa obosita ca uite ce fac in loc sa dorm ... pe maine dim

Dalia Pușcă Solon spunea...

guilty si io!!!! cand vorbim exclusiv de prieteni buni, unii chiar dorm aiurea si isi dau telefoanele pe silent. e greu de explicat, trebuie experimentat. daca arde rau, dai telefon sau sms pana ti se raspunde. mai sunt oameni care inchid telefoanele cand dorm sau "se culca", iar atunci nu poti sa faci altceva decat sa astepti...e aprox. acelasi lucru.

Anonim spunea...

Si eu am momente in care chiar n-am chef sa raspund la telefon sau sa vorbesc cu cel care suna dar daca vad ca insista, ma gandesc ca e ceva urgent si atunci clar raspund.

Urasc oamenii care tin telefoanele pe silent sau pe meeting in permanenta. Am un prieten pe care nu-l mai sun niciodata din cauza asta.

Anonim spunea...

mada una, a fi posesor de telefon mobil e optiunea utilizatorului, iar a raspunde sau nu la apel sau sms e asisderea optiunea utilizatorului....cu atit mai mult cu cit.....telefonul mobil are butoane ce iti permit sa alegi....