vineri, 19 septembrie 2008

Zilele Bucurestiului, gardul si leopardul


Oprescu n-a prea facut nimic pentru Bucuresti. Inca. Fie ii e frica sa nu greseasca, fie nu stie de unde s-o apuce. Insa este sigur un lucru: stie sa faca spectacol. Zilele Bucurestiului m-au lasat fara loc de parcare si uneori si fara somn. In plus, cu

un gust amar. De ce? Va zic imediat.
Smardanul este singura strada teoretic refacuta.

Felinare, dale, terasute, arata asa cum ar trebui sa arate tot Centrul Vechi. Asta daca nu ridici ochii spre daramaturi si ignori tiganii care scuipa seminte prin fata magazinelor de rochii de mireasa.

I-a facut Videanu inaugurarea, prin primavara, apoi s-au apucat sa sape din nou, la coltul cu Lipscani. Gaura a stat acolo toata vara, n-a muncit nimeni. Brusc, saptamana trecuta, au aparut muncitorii, au tras tare si au acoperit groapa cu barne din lemn. Sunt curioasa daca dupa circul din weekend o sa sape din nou.

Pe Lipscani exista vreo trei cladiri darapanate, aproape cazute. Ce-a facut Municipalitatea? A pus frumos bannere uriase desenate cu ... o cladire frumoasa si zugravita.

Mai tineti minte locul acela, tot de pe Lipscani, unde vindeau tiganii blugi turcesti? Acela care are pe colt o bodega-terasa cu mici si bere la tzap. Ani de zile dupa ce au fost dati afara tiganii a stat un teren viran, in paragina, cu gunoaie si caini vagabonzi. Ei bine zilele astea a aparut un gard din lemn, nou-nout, care ascunde gunoaiele.

In schimb, in vitrina librariei de pe Lipscani, o plasma mare ruleaza incontinuu un clip din campania electorala a lui Oprescu. Cu doctorul ridicand mainile in semn de victorie.

UPDATE 24 septembrie: Ei bine da! Au spart din nou Smardan coltz cu Lipscani!

3 comentarii:

ina bixade spunea...

Eu vreau covrigi de pe Lipscani:) Te puuup si bafta la parcare!

Madauna spunea...

ina, promit sa-ti fac o poza cu covrigii de la colt:) pup

Dalia Pușcă Solon spunea...

uau, ce bine le-ai zis pe astea toate pe care le-am comentat de atatea ori chiar impreuna...iar asta de la final cu oprescu si clipul de campanie, care nici cand nu avea voie sa ruleze nu se oprea, nici acum...cand te-ai gandi ca i s-ar fi mai domolit ardoarea, e cea mai tare!