vineri, 14 martie 2008

Basescu versus Felix

Se stie ca presedintele nu are presa la inima. Ca o fi de la fostul iubit al Elenei, ca or fi sechele de pe vremea cand era ministru al Transporturilor, n-as putea spune. Numai ca, din cand in cand, Basescu simte nevoia sa atace. Acum vreun an l-a atacat pe Mihai Iacob, patronul de la Curentul, fara sa-i spuna numele, numai pentru ca Iacob il atacase in ziar. Desi in campanie, presedintele cotizase la greu la toate ziarele. De aceasta data, venind de la Bruxelles unde chipurile a atacat interesele Romaniei in fata UE, si-a rezolvat problemele personale, de "cap de familie", in fata jurnalistilor veniti sa-l astepte pe salonul oficial din aeroport.

Adica vin oamenii sa afle ce si cum s-a intamplat la UE, iar presedintele, in fata camerelor, vorbeste despre atacurile din presa la adresa sa si a familiei sale. Capul de familie a abuzat de camerele de luat vederi pentru a lua apararea "copilului inocent", Elena Basescu, impusa la conducerea tineretului PD-L. Booooon. Sa zicem ca, in loc sa scrie o scrisoare deschisa in calitate de tata si sotz, a ales sa vorbeasca in prime-time despre familie si credite.

Numai ca s-a luat de tot ce misca in trustul Voiculescu. De Ciutacu, de Badin, ma mir ca l-a ratat pe Mircea Badea. Oameni care, platiti de "Felix Motanul" (asa si?!), se iau de Basescu, in orice pozitie ar sta el. Numai ca se iau cu acte si dovezi. Contractul de credit in discutie in Jurnalul National a fost cerut si obtinut pe numele firmei de inghetata, la care actionari erau Maria si Mircea Basescu. O vedeti pe doamna care mangaie calul in postura de femeie de afaceri? Eu nu prea. Pe vremea aceea, presedintele era ministru si voia sa fie fara pata, asa ca era normal sa nu-si faca firme.

Deci nimeni nu a zis ca a luat Basescu vreun credit. Ci firma. Cu totul altceva. Uffffff, m-am enervat. Si mi-am adus aminte si de "tiganca imputita" care era, fireste, tot la Antena 1.

Niciun comentariu: