miercuri, 12 martie 2008

Uffff, bancile astea

Vreau sa-mi schimb masina, desi mi-e draga, dar am inceput sa bag bani in ea si nu-mi convine. Ca orice om normal, am studiat oferta, m-am indreptat spre o banca la care, teoretic, am ajuns printr-o prietena care m-a dus la o prietena care, intamplator, era directorul filialei respective.

Pentru ca am o "pata neagra" la dosar, la modul de o inscriere in CRB. Acum inscrierea asta a fost dintr-o ameteala de-a mea, pentru ca am uitat pur si simplu de un descoperit de cont facut in urma cu multi ani, iar atunci cand am plecat de la respectivul loc de munca, m-am dus ca vantul si ca gandul, fara sa mai gandesc. Nici banca nu m-a anuntat ca ma baga in CRB, ceea ce nu mi se pare ok, nici eu n-am continuat sa virez pe card dobanda aferenta creditului. Pentru ca, dupa cum ziceam, am uitat. Deci aceeasi banca s-a oferit sa-mi dea credit pentru masina.

Alearga dupa hartii, fugi dupa semnaturi, facturi si alte chestii indispensabile pentru dosar. O consultare in Biroul de Credit mi-a dezvaluit ca figuram cu alte trei credite. Unul era real, recunosc. Mic si neinsemnat. Celelalte doua... mister. Am pornit pe firul apei si mi s-a aratat ca aveam un credit la ING pe care nu mi-l aprobasera si mai aveam un credit la BCR, pe care il inchisesem (oficial si cu acte in regula) la sfarsitul anului trecut.

Conversatia telefonica cu ING-ul s-a dovedit a fi hilara, la un moment dat, avand in vedere ca mi s-a zis "faceti o cerere si va dam raspuns in 30 de zile". "Fratilor, nu am nici un credit la voi, va pot da in judecata pentru ca figurez in acte ca si cum mi-ati fi dat bani. Cum sa stau 30 de zile cand am dosarul pe rol?". Intr-un final, m-au scos din Biroul de Credit. Nu i-am dat in judecata ca n-am chef de scandal, desi ar fi trebuit.

Cu BCR-ul mai am de luptat. Visul cu masina mi-a cam trecut. Tocmai am fost cu cea veche in service... Va tin la curent...

Niciun comentariu: