miercuri, 5 martie 2008

Ne tragem din niste pitici cretini


Ultimele cercetari antropologice au scos la iveala ceea ce ar putea fi una din cele mai semnificative descoperiri ale ultimilor ani. Cercetatorii afirma ca oasele fosilizate descoperite pe o insula indoneziana in 2004 apartin unei fiinte umanoide pitice, numite "omul-hobbit".

Multi oameni de stiinta considera ca fosilele reprezinta dovezi ale separarii speciilor de oameni care au trait pana in urma cu 12.000 de ani. Cu toate acestea, unele cercetari recente releva ca, de fapt, fosilele ar putea apartine unor membri bolnavi ai speciei homo sapiens.

Practic, dupa cum subliniaza presa britanica, "omul-hobbit" avea creierul subdimensionat, ceea ce i-a condus pe cercetatori la concluzia ca suferea de o forma de cretinism. Lipsa de iod, in combinatie cu alti factori de mediu, au distrus glanda tiroida a acestei specii, avand ca principal rezultat cresterea oaselor si reducerea dimensiunii creierului.

Dr. Peter Obendorf de la universitatea RMIT din Melbourne, afirma ca noua descoperire ar putea da peste cap toate ipotezele de pana acum legate de evolutia omului.

Acum n-as vrea sa comentez prea mult acesta informatie, dar cred ca e credibila. In fond, din pitici cretini si dinozauri ar fi putut iesi oamenii de pe strada. Cu putin efort de imaginatie, biensur:)

Niciun comentariu: